Motgångarna är en del av min motivation

Redan från start har jag stött på olika former av motgångar i mitt liv, vilket jag delvis är glad över då det gjort mig till den person jag är idag men också mycket starkare än många tror. Mitt liv verkar gilla att gå all in och ge alla de stora problemen redan i ung ålder. Man kan säga att motgångarna började redan vid födseln. Min mamma födde mig samtidigt som hon bar på cancer, och dog efter 3 år. Jag placerades hos fosterfamilj men det dröjde inte länge innan styrelsen kontaktade min pappa och sa att dem behandla mig illa, vad dem gjorde mot mig har jag aldrig fått reda på. Pappa hämtade mig direkt efter han fick höra detta, och från den dagen tog han hand om mig på egen hand.

 

Jag och pappa var väldigt nära, vi betydde allt för varandra då det bara var vi två. Han var inte bara min pappa utan både min bästa vän och vi var ett starkt team. Han tog hand om mig alla dessa år och jag är så sjukt tacksam för allt han gjort för mig, men även pappa hade sina problem och fysiska skador som sedan byggdes på med sjukdomar och andra problem såsom ekonomin. Så vid tidig ålder tog jag över hemmet, tog hand om mig, pappa och våra djur. Så även jag fick press och endel psykiska problem som liten, men kom ur dessa snabbt men jag levde med en ständig oro för min far. Droppen för pappa var nog när han bröt benet för andra gången och fick operera ett flertal gånger samt fick en stroke, men också pågrund av alla de dolda skulder och problem som fanns som han höll för sig själv. Min pappa var stark då han stod ut så pass länge. Pappa tog självmord när jag var på en skolresa till Prag, om jag visste att han mådde så pass dåligt som han gjorde och att han ägde starkare vapen än en soft airgun så skulle jag stannat hemma. Ingen visste att det var så pass illa för min pappa, och jag vet nu efteråt att han stod ut så pass länge bara för jag fanns. Han sa det ofta att han inte skulle leva om inte jag fanns, men då förstod jag inte att det verkligen var sant. Efter pappas död var jag förstörd och allt bara sket sig med mitt liv. Jag klandrade mig själv och brydde mig inte om mig själv. Jag slutade bry mig, gick ner till 31 kg och hade ca 4% fett och allt pågrund av att jag hade ingen mening med livet längre och var riktigt deprimerad. Jag kom hem ifrån skolresan och hade inget, vid det laget hade jag glömt mina vänner och allt jag egentligen hade, jag såg svart. Jag var tvungen att lämna mitt hem och bo hos andra, kommun och stat styrde och bestämde över mig vilket jag ska vara ärlig och säga DET VA RENA RAMA HELVETET! Blev anklagad för att vara anorektiker pågrund av min vikt (vilket inte va så konstigt att de trodde, såg hemsk ut) men de glömde att jag hade förlorat allt och att min pappa var död. Så när de fokuserade på ätstörningar gick jag där med mina problem och sorg. Men allt eftersom lärde dem sig att ingen ätstörning fanns, utan bara ett föräldralöst barn som inte fyllt 18 än. Men då var det för sent för dem att hjälpa mig, för jag hade redan fixat det själv. Finns mycket skit jag skulle kunna berätta om dem... 

 

Men efter ett tag vände allt, började tänka på vad min pappa skulle vilja och vad jag själv har för mål. Allt vände och jag började må så mycket bättre. Började äta igen, gick upp, började träna och började ägna tid åt mina vänner och intressen inom fitness och hälsa igen. Mina kompisar fanns kvar vilket är otroligt att dem väntade på mig och fick även en bättre relation till min övriga släkt. Fick nya kontakter och nya vänner som än idag lyser upp min vardag. Jag hittade saker och personer som gjorde mig glad och gav mig motivation. Jag fick tydligare mål och framtidsplaner som jag vet jag kommer nå bara jag vill och kämpar för det. Fick min egen lägenhet väldigt snabbt efter händelsen då de såg hur fort jag repade mig. Allt jag vart med om har gjort mig till den person jag är idag och starkare psyke än vad jag har är svårt att hitta! Självklart skulle jag vilja göra saker ogjorda, men nu när man inte kan det måste man tänka positivt och se vad händelserna gav en.Så det blev en motivationskälla för mig, både att göra pappa stolt men också mina fina vänner. 

 

Men genom allt har jag ofta hört att jag är liten och söt, vilket inte är något negativt utan jag tycker om det. Men när personer trycker ner en, vänder det till negativt eller tror att man är så pass svag blir det irriterande. Även om jag är liten och söt så kan jag känna ilska och bli riktigt arg, mina närmsta vet. Det finns många som sett ner på en och nedvärderat en, personer man hatar och vill hämnas på... Nej jag kan inte hata, det ligger inte i min natur och jag söker inte hämnd. Men visst ska jag vara ärlig, det finns personer jag vill visa att de har och hade fel. Min hämnd kommer och är success, när jag står där på toppen kommer dem som behandlat mig illa se mig och tänka "hur fan kom hon dit", och de för mig är tillräckligt! Jag vet redan hur långt jag kommit, och jag vet att inget kan stoppa mig nu från att nå dit jag vill då jag redan vart igenom det värsta. Så även detta är en motivation, att visa vad jag går för och vad jag är kapabel till. Jag menar inte att jag ska nå success bara för att visa andra, det är bara något som triggar en. 

 

Jag idag är glad och taggad gånger tusen! Jag har mycket att tacka för, personer jag har att tacka för att dem finns där för och jag är så glad över alla underbara människor jag mött och kommer möta på min väg. Jag vet att jag kommer gå långt med den styrka jag bär på och det stöd samt kärlek jag får av mina vänner och nära. Även den hjälp jag får av min PT kommer jag bara bli mer och mer fysiskt stark och nå mina mål inom träningen, men han hjälper mig mer än så och har blivit en mycket nära vän. Jag vet vad jag har att kämpa för, vad jag vill ägna min framtid åt samt vad jag vill jobba med, så det är bara att vara ihärdig och ha tålamod. För success och framgång tar tid och är inte lätt, och ännu är jag bara 18 så jag har god tid på mig! 

 

Blev ett riktigt långt inlägg och jag tog inte ens med allt och försökte korta ner det så gott jag kunde... Och jag vet att jag inte skriver särskilt bra. Jaja någon kanske orkar läsa och kan få ut något av det. Syftet är b.la. att berätta en del om vad jag vart med om men också för att visa att vad du än går eller kommer gå igenom så repar du dig och kan komma dit du vill. Motgångar gör dig starkare i längden, bara du inte låter dem förstöra dig! Det finns alltid ljus i din vardag, hitta dessa och låt de bli din motivation vad det än du kämpar för. 

Ha en fin kväll alla, be awesome and be you! :D 

 
 
Johanna

Bästa inlägget, du är den starkaste personen jag känner och jag vet att du kommer att lyckas habibi❤️

Svar: Tusen tack fina Johanna! Betyder mycket att du ens orkade läsa, kram på dig habibi!! <3
Christina Modigh

Anonym

Grym inlägg! /strongbushman

Svar: Tack så mycket, betyder mycket då dina inlägg alltid är så bra skrivna!
Christina Modigh

Sara Boderos

Wow, du är verkligen sjuuuukt stark! En stor inspirationskälla, och det är otroligt att du klarat det, med tanke på hur mycket du gått igenom. Jag har också ett önskemål på ett inlägg eller bara att du svarar på det här! Du håller ju på mycket med fitness och sådant, men vad är ditt drömyrke och var vill du komma? Har det något med fitness o göra? Du nämnde ju att du vill visa alla som tryckt mer dig när du kommer till toppen att du klara det (sjukt coolt!), men vad är toppen för dig? Kraaaam

Svar: Åh tusen tack fina du, känns skönt att tycker så och ens orkade läsa allt! Jag ska absolut skriva ett inlägg om det men kan även svara här nu :) Du har rätt, jag kommer satsa på en karriär inom fitness! Ett stort intresse som jag vill ägna min framtid åt :) Jag kommer studera vidare på universitetet här i Örebro till pt och samtidigt ha kontakt med Oscar Pt (min tränare), sedan efter den 3 års utbildningen kom er jag lägga till och studera till kostrådgivare. Även massör kommer läggas till under pt utbildningen. Så jag vill bli success inom det :) Vill även fortsätta med insta och blogg och skapa recept osv och kanske ge ut en recept bok i framtiden.

Mina mål inom träningen är att bygga upp och muskla på mig, då jag alltid vart liten och kommer alltid att vara vill jag bygga på med mer muskler så jag iallafall kan bli lite större samt starkare både fysiskt och stärka mitt självförtroende. Har inga planer på att tävla eller så, men man vet aldrig :) Just nu är det att bygga upp och gå upp i muskler som står på schemat. Så personer jag vill visa att de hade fel vill jag alltså visa genom att göra success i just karriär och i att bli "större", vilket inte många kan/kunde tänka sig :)

Tack för att du bryr dig och läste, att du ställer frågor visar att du har intresse av att veta mer vilket gör mig riktigt glad!! Kram på dig och ha en fortsatt grevlig dag fina du!<3

Christina Modigh

Sandra e

Jag har nog sagt det innan, alltså wow!! Du är helt otrolig! Så himla stark och inspirerande ska du veta. Det är så fint och modigt av dig att dela med dig av din historia! Jag vill veta mer om dig känner jag=) både träning, hälsa och utbildning, din uppväxt, personliga saker som du känner dig bekväm med att dela med dig av osv.

Kram på dig, fina du <3 <3 <3

Svar: Tusen tack fina du! Att personer som du ens tar sin tid åt att läsa allt jag skrev betyder mycket! Och att du tycker jag är inspirerande och stark gör mig riktigt glad <3 Jag delar gärna med mig, och om min historia kan hjälpa eller inspirera någon gör det mig bara glad. Vad roligt att du vill veta mer om mig, ibland tycker man att man är så ego när man skriver en massa om sig själv :)
Tack och kram på din fina du! <3 <3
Christina Modigh