Vanilla Chocolate Chip Proteinbread

Vanilla Chocolate Chip Proteinbread som är både glutenfritt, sockerfritt, spannmålsfritt samt rätt så lågkolhydrat och går enkelt att göra laktosfritt genom att använda Isolate protein eller annat laktosfritt Whey proteinpulver. Jag blev riktigt nöjd med brödet! Blev sött och gott med en mjuk och god konsistens som en sockerkaka. Bakade det med Whey-80 Vanilla från Gymgrossisten, sötade med Stevia och använde mig av sockerfria mörka chokladdroppar. Om man vill så kan man variera smak, man kan ta chokladprotein och lägga till kakao samt ha i riven kokos, hackade nötter eller vad du nu önskar i kakan.
 
VANILLA CHOCOLATE CHIP PROTEINBREAD
Ingredienser- en "limpa" varav ca 6-8 skivor. 
  • 230 g stora vita bönor (från konserv)
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 50 g mjölk
  • 30 g Whey 80 med smak av vanilj
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 3-4 msk stevia strö (eller valfri sötning)
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • valfri mängd choklad (använde mig av sockerfria mörka chokladdroppar jag köpt från nu3) 
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnssäker form med bakplåtspapper.
  2. Skölj och låt bönorna rinna av, ner i en bunke och tillsätt sedan ägg, äggvita och mjölk. Mixa med en stavmixer till en helt slät smet.
  3. Blanda alla torra ingredienser (inte chokladen) i en annan skål, tillsätt den torra blandningen till "bönmixen" och blanda väl.
  4. Ner med chokladen, som du antingen har hackat, brytit ner eller så är det chokladdroppar. Blanda lite lätt och häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen. 
  5. In i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter eller tills den ser klar ut. 
 
 
 
 
 
gymgrossisten, gymgrossistenörebro, örebro, whey80, whey 80, protein recept, proteinbröd, proteinkaka, proteincake, stevia, glutenfri, glutenfritt, lchf, lowcarb, lågkolhydrat, lågkolhydratsrecept, fitness, fitness recept, fitfood, proteinpulver recept, laktosfritt, laktosfri, vita bönor, sockerfri, sockerfritt, sockerfria recept, sockerfritt recept,