Vanilla White Chocolate Protein Tigerkaka

Hej alla vackra personer! Jag tänkte ge er receptet på min version av tigerkaka, den blev riktigt god! Nog ett av mina nya favorit recept!?<3 Första gången jag bakade den så åt jag upp den så snabbt att jag hann inte ta kort på den xD Så jag bakade om den och har nu fotat den, så nu kan jag ge er alla receptet! Kakan är som vanligt bakad med Protein från Fitnessguru men denna gång i smak av One Whey Vanilla White Chocolate! Jag hade helt glömt bort hur god denna smak är!!! Kakan är både glutenfri, sockerfri och innehåller inga gryn/mjöl och den går enkelt att göra laktosfri genom att byta pulvret till Isolate. Kakan är rätt så lågkolhydrat och har även låg fetthalt men en hög proteinhalt och fiberhalt! Smakar dessutom gudomligt så jag hoppas ni också kommer tycka det :) Här kommer iallafall receptet, hoppas ni gillar det :D
 
Vanilla White Chocolate Protein Tigerkaka
ca 12 skivor:
  • 30 g One Whey Vanilla White Chocolate från Fitnessguru
  • 20 g Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Sötning 
  • lite salt
  • 230 g Vita Bönor (konserv)
  • 1 Ägg
  • 2 Äggvitor
  • 50 g Mjölk
  • 1 msk Kakao 
  1. Sätt ugnen på 170 grader celsius och klä en brödform med bakplåtspapper. 
  2. Blanda proteinpulver, kokosmjöl, bakpulver, sötning och salt (spara kakaon till senare!)
  3. Mixa bönor, ägg, äggvitor och mjölk i en stor bunke med en stavmixer.
  4. Blanda ihop allt och fyll brödformen med 3/4 av smeten och gör en skåra i mitten längsmed hela smeten/kakan.
  5. Den smet som är kvar i bunken blandar du med kakaon och sedan klicka ner smeten i skåran du gjorde med den första delen av smeten som är i brödformen. 
  6. Använd ett finger och dra igenom smeten så det blir ett litet mönster inuti kakan. 
  7. Grädda i ca 20-25 minuter! Låt svalna, skär upp och förvara sedan kallt, gärna i kylskåp eller frys ner. 
 
 
 
 
fitnessguru, tigerkaka, one whey, proteinkaka
Susanna Maria J

Ser gott ut det där ;)

Peasyeasy

Oj vad gott! Detta ska testas :)

Jenny

Hejsan! Tror du att det funkar att köra med en matsked chokladprotein istället för kakao? Tack för en fin blogg! :)

Svar: Hej Jenny! :) Det borde nog funka, ha i så mycket så det blir en fin chokladägg färg bara och om den blir för tjock kan du ha i lite mer vätska också :) Tack själv för att du läser den <3
Christina Modigh