Glutenfria Protein-Pepparkakor

 
God kväll!
Tidigare idag la jag upp denna bild på instagram, direkt fick jag massor av kommentarer och självklart ska ni få receptet! Dessa pepparkakor är de bästa kakor jag någonsin gjort, smakar så sjukt gott! Precis som vanliga enligt mig och de blev perfekt krispiga och luftiga. Pepparkakorna är bakade med One Whey Isolate French Vanilla och dem är både Glutenfria, Sockerfria, Laktosfria och väldigt smakrika! Här kommer receptet, hoppas ni kommer gilla det!<3
 
Glutenfria Protein-Pepparkakor
  • 20 g One Whey Isolate French Vanilla från Fitnessguru
  • ca 1,5 deciliter (80 g) Bovetemjöl
  • 2 msk Granulerad Stevia (stevia som ser ut som socker, tex Stevia Strö)
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 0,4 tsk Xanthan Gum 
  • Salt
  • Pepparkakskryddor: jag tog kanel, malen nejlika, kardemumma och ingefära
  • 1 Ägg
  • 2-3 msk (20-30 g) Kokosolja
  1. Ta fram kokosolja och ägg så dem har rumstemperatur innan du börjar! 
  2. Sätt ugnen på 160 grader Celsius
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Tillsätt sedan ner ett ägg och i med kokosoljan, blanda och knåda med händerna tills den är en fin jämn pepparkaksdeg. 
  5. Låt den ligga i kylen i ca 1 h.
  6. Ta ut och kavla ut, tryck ut så många pepparkakor du kan.
  7. Lägg på ett lite lätt mjölat bakplåtspapper på en bakplåt, in i ugnen och baka i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna på plåten! 
  9. Njut! ;)
 
 
 
pepparkakor, pepparkaka, glutenfria pepparkakor, proteinpepparkakor, proteinpepparkaka, protein pepparkakor, one whey, onewhey, one whey isolate, fitnessguru, christinamodigh, christmas, cookies, proteinkakor, protein kakor, glutenfri, glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt, sockerfria kakor, fika, fikabröd, jul, mellanmål, dessert, frukost, nyttiga recept, nyttigt recept, nyttigt fika, fitness recept, bovete, bovetemjöl, xanthan gum, stevia, christmascookies,
Cecilia

Hej!
Tror du man kan byta ut bovetemjölet mot rismjöl eller blir det konstigt då? Har nämligen bara rismjöl hemma och dessa pepparkakor ser helt ljuvliga ut och måste bakas! :)

Svar: Hej!
Jo men det tror jag ska gå :)
Tack och vad roligt att du tycker så :)
Kram<3
Christina Modigh

Ebba

Måste man ha det dära X - gum grejen? ;) Vad har det för effekt och kan man byta ut det mot något annat? :) jag vet inte vad man får tag på det nämligen:)

Svar: Hej!
XanthanGum behövs till detta då den gör degen hållbar så den inte ramlar isär :) Man kan köpa den från vissa hälsokost butiker och från olika hemsidor på internet :)
Christina Modigh

emilia

can i use somenthing different flour?:)

Svar: maybe, try, for example, rice flour, corn flour, quinoa flour, or similar, otherwise I do not think it will work :)
Christina Modigh